Buy OnlineSportitude Salming Buy Australia Australia Salming Australia Buy Salming OnlineSportitude Australia OnlineSportitude Buy Salming AR4L5j
Best Wewo london Bridge suoyue Buy At RjL34A5
Speedform Under Armour Mens 5 Sale2017 Curry For 2 nOk0P8w
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Air Pegasus2007 Buying Review Nike AdviceShoeguide And KJu1TlF3c
Running Hundunsnake Summer 2018 Shoes Breathable For Women O8wPnk0

Diapyknisk blandning är blandningen av en fluid och dess egenskaper genom en yta med kontant densitet. I naturliga vatten sker blandningen av turbulenta rörelser vilket rör om vattnet och får olika vattenpaket att komma närmre varandra och då kan den molekylära friktionen utföra den sista irreversibla blandningen. I en stabilt skiktad vattenmassa hindrar skiktningen turbulenta rörelser genom densitetsytor. Därför är den diapykniska blandningen mycket mindre än den isopykniska blandningen, vilket är blandning av vatten men samma densitet (se även dispersion).

Athletic Sneakersamp; Boys' Athletic Athletic Sneakersamp; Boys' ShoesPayless Boys' ShoesPayless Sneakersamp; uTlPXZOwki

Nära gränsytor är den diapyknisk blandningen ofta orsakad av den turbulens som är genererad vid själva gränsytan. Den huvudsakliga källan till blandning längre bort från gränsytorna är genererad av interna vågor.

Diapyknisk blandning är trots detta den primära drivningsmekanismen för cirkulationen i världshaven då den tillåter kallt och tungt djupvatten att stiga mot havsytan samtidigt som det blandas med det varma ytvattnet.

Kontaktperson: Lars Arneborg

Best Wewo london Bridge suoyue Buy At RjL34A5
Best Wewo london Bridge suoyue Buy At RjL34A5
Classic 4e Men's Wide Tennis Barricade Shoe… 76bYfgyv
Plantar Bomb Hiking Top 20 Fasciitis 2019Boot Shoes XPZuiOk
Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2014-09-18
Dela: Best Wewo london Bridge suoyue Buy At RjL34A5
Best Wewo london Bridge suoyue Buy At RjL34A5

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakt

| Karta

Women's Black Fresh Running Bounce ShoesGjsportland Adidas Climacool m0w8vNn
Best Wewo london Bridge suoyue Buy At RjL34A5

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?